STOJANOVIĆ IZ RANILUGA GREŠKOM UHAPŠEN ZBOG RATNIH ZLOČINA

NOVO BRDO,  – Dragan Stojanović iz Pančela u opštini Ranilug koga je kosovska policija uhapsila juče u svojoj kući zbog navodnih ratnih zločina, pušten je danas popodne iz pritvora u Južnoj Mitrovici i njega je, na putu kući, u Novom Brdu, oko 16,30 dočekala supruga sa rodbinom.
Stojanović kaže da je uhapšen greškom, jer je, posle saslušanja, vrlo brzo utvrđeno da se nalog odnosio na drugu osobu istog imena i prezimena.
„Policija me je privela na osnovu Euleksovog naloga zbog navodnih ratnih zločina. Na osnovu izjave koju sam dao pred sudom u Južnoj Mitrovici, u prisustvu advokata Živojina Jokanovića, vrlo brzo se ispostavilo da se nalog za hapšenje ne odnosi na mene, nego na nekog drugog Dragana Stojanovića koji živi na severu Kosova, bivšeg radnika Trepče, koji je ranije radio i u policiji“, rekao je Stojanović za RTV Puls.
Vest o jučerašnjeg hapšenja Dragana bilo je šok ne samo za njegovu porodicu, nego i za sve Srbe u Kosovskom Pomoravlju, nakon što je Specijalno tužilaštvo Kosova,  početkom ove godine, raspisalo naloge za hapšenje 57 Srba osumnjičenih za navodne ratne zločine na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine.