Predvodnik desničarskog skupa o Srbima i Pupovcu

Predsednik desničarske Autohtone hrvatske stranke prava Dražen Keleminec, koji je predvodio neonacistički marš u centru Zagreba, rekao je da ta stranka poštuje sve Srbe koji žive u Hrvatskoj, ali da će se boriti protiv “velikosrpske politike” u toj zemlji.

Dražen Keleminec, koji je pozdravio učesnike skupa pozdravima “Bog i Hrvati”, “Hrvatska Hrvatu” i “Za dom – spremni!”, rekao je da se ne boji da ponovo bude uhapšen zbog takvog pozdrava.

Tvrdi da poštuje sve Srbe i sve manjine u Hrvatskoj jer je, kako je naglasio, bilo mnogo Srba koji su branili Hrvatsku i koji je priznaju za državu.

“Ali ne može se stvarati u Hrvatskoj nikakva velikosrpska politika, nikakav SANU 2, i tlačiti hrvatski narod. Mi ćemo se protiv te politike boriti i biti protiv nje”, rekao je Keleminec.

Nije propustio priliku ni da se osvrne na predsednika SNV Milorada Pupovca, navodeći da u Hrvatskoj ne postoje samo Pupovac i SNV, kao ni samo predsednik SDSS-a Vojislav Stanimirović i njegova stranka, već i drugi pripadnici srpske manjine koji nemaju pristup medijima, finansijama, nemaju glas i koji se, kako kaže, protive Pupovčevoj politici.

Tvrdi i optužuje Pupovca da je s bankomata podigao 1,5 miliona kuna bez pokrića, a da Državno tužilaštvo nije reagovalo jer je Pupovac “sve u ovoj državi”.

Keleminec kaže da Pupovac ne može biti iznad Državnog tužilaštva i dodaje da Pupovcu “ne smetaju hrvatske kune ali mu smeta Hrvatska”.

“On slavi četničke zločine nad hrvatskim narodom, ali neće mu ta politika proći, a neće ni proći da nam zabranjuju naš pozdrav ‘Za dom spremni'”, rekao je Keleminec, koji je prema saznanjima portala Indeks, priveden.

Govoreći za N1 o izveštaju Amnesti internešenala, u kojem se konstatuje da je došlo do porasta netolerancije prema manjinama u Hrvatskoj, naročito Srbima, Keleminec je upitao koja je to manjina ugrožena u Hrvatskoj.

Dražen Keleminec, koji je pozdravio učesnike skupa pozdravima “Bog i Hrvati”, “Hrvatska Hrvatu” i “Za dom – spremni!”, rekao je da se ne boji da ponovo bude uhapšen zbog takvog pozdrava.

Ekstremni desničari marširali su danas centrom Zagreba u znak podrške novom američkom predsedniku Donaldu Trampu, a kako je naveo portal Indeks, oni su izvikivali ustaški pozdrav “Za dom spremni”.

Hrvatski portal ovaj marš poredi sa nedavnim skupom Vojislava Šešelja i njegovih radikala, navodeći da je i današnja povorka u Zagrebu imala za cilj da izrazi podršku američkom predsedniku.

Obučeni u crno, noseći ogroman štit sa šahovnicom s prvim belim poljem, mašući američkim zastavama i zaštićeni policijom, učesnici marša u Zagrebu privlačili su poglede prolaznika.

Među zastavama kojima su mahali istakla se i zastava ekstremističkog, neonacističkog NPD-a.