AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI U GORAŽDEVCU

U okviru nedelje Crvenog krsta u Goraždevcu će u utorak 09.05.2017. godine biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi koju sprovodi organizacija Crvenog krsta Peć i zavoda za transfuziju krvi iz Kosovske Mitrovice. Akcija počinje u 12 časova u zgradi stare ambulante. Crveni krst Peć poziva sve građane i dobrovoljne davaoce krvi da se odazovu pozivu i na taj način učestvuju u spašavanju ljudskih života.

Crveni krst Peć je organizovao predavanje iz oblasti difuzije uz prikazivanje filma pomoćnik za učenike OŠ „Janko Jovićević“ u Goraždevcu, kao i obuku prve pomoći koja će biti nastavljena i narednih dana.

Ova akcija se sprovodi povodom Svetskog dana Crvenog krsta 8. maja  i „Nedelje Crvenog Krsta“ od 08. Do 15 maja, Crveni krst srbije organizuje akcije „Svuda za svakog“ i „Da li ste znali“ u skladu sa temama za koje su se opredelile Međunarodne organizacije Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.

Cilj je da se proširi znanje javnosti o Međunarodnom pokretu Crvenog krsta i Cevenog polumeseca pokazujući različitost, aktivnosti Crvenog krsta i Crvenog polumeseca širom sveta, na način koji može da promeni tradicionalno viđenje pokreta.

Cilj je isticanje originalnog, inovativnog i neobičnog pristupa nacionalnih društava  u odgovoru na humanitarne izazove.