Koncert solista RTS-a ispraćen ovacijama publike, nestankom struje, emocijama i suzama

Goraždevac dugo ne pamti posećeniju  kulturno-umetničku manifestaciju na kojoj su nastupili solisti RTS-a Merima Njegomir i Dragica Radosavljević-Cakana i pevačka grupa Šar. Dom kulture bio je prepun. Oko dve stotine prisutnih u publici, željnih pesme i promene svoje uobičajene svakodnevnice, ovacijama i gromoglasnim aplauzima je pozdravljalo svaku pesmu.

Koncert je trajao čitava dva sata, usred kojih je nestala električna energija koja nije zbunila izbođače, već je naprotiv atmosvera dovedena do usijanja a narod na nogama aplaudirao i pozdravljao pevače. Na scenu su pozvani oni najmlađi iz publike koji su pevali zajedno sa umetnicima. Veliki broj prisutnh je nakon koncerta iskoristio priliku da se slika sa našim poznatim solistima.

Kao gostii koncerta nastupila je i pevačka grupa „Šara“ sa solistima Jelenom Miljević i Jovanom Barać. Učesnike koncerta pratio je orkestar pod upravom pijaniste Miše Brkića. Organizatori koncerta su Dom kulture Gračanica, Radio Goraždevac i Opština Peć. Koncert je podržala Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.