Dušan Radaković: realna činjenica je da najvećih problema oko prava na imovinu ima u regionu Peći

U emisiji “Otvoreno o svemu” ove nedelje gostovao je izvršni direktor Centra za zastupanje demokratske kulture Dušan Radaković. Pravosuđe, imovinski i administrativni problemi sa kojima se susreću građani su teme kojima smo se bavili u poslednjoj emisiji. “Realna činjenica je da najvećih problema oko prava na imovinu ima u regionu Peći. Zašto je to tako ja ne znam”, rekao je Radaković gostujući u emisiji radio Goraždevca.

Uzimajući za primer slučaj Milorada Đokovića, kome je opština Peć po drugi put donela odluku o oduzimanju placa i kuće, bez obzira na to što je dobio pravosnažnu presudu na apelacionom sudu, Radaković je rekao da je to još jedan od crnih mrlja na kosovko pravosuđe. “To su dovostruki aršini, gde sud donese odluku a opština sutra dan donese drugu odluku. To predstavlja realnu činjenicu da neko nije poželjan u toj regiji gde je živeo”, rekao je Radković.

Problem koji u poslednjih nekoliko meseci imaju raseljeni Srbi sa ličnim ispravama koje izdaju srpske policijske uprave izmeštene sa Kosova je u tome da ti ljudi danas nikako ne mogu da ostvare. U ovom trenutku je to nemoguće, mnogi od nas koji su želeli da vide uredbu o zabrani dokumenata Koordinacione uprave nisu uspeli a mnogi građani nisu u mogućnosti da uđu ili izađu sa kosova što direktno ugrožava slobodu kretanja, zaključio je Radaković.

Celu emisiju možete slušati na sledećem linku: