Parastosom obeležena četrnaesta godičnjica od ubistva dece u Goraždevcu

Danas je u Gororaždevcu obeležena četrnaesta godina stradanja dece koja su se kupala na obali Pećke bistrice u tom selu, kada je na njih otvoreno tri rafala. Porodice su razočarane činjenicom da je istraga obustavljena a zločinci i dalje na slobodi.
Roditelji stradalih Ivana Jovovića i Panta Dakića koji su prisustvovali parastosu,nisu hteli pred novinare jer su kako kažu razočarani činjenicom da su žrtve koje su podneli obezvređene, da nema napredka u privođenju zločinaca pravdi i da ih se svi sete samo na ovaj dan. Jedan od ranjenih u ovom zločinu Đorđe Ugrenović rekao je da je danas nakn četrnaest godina ugrožen opstanak celog Goraždevca.
Parastos stradaloj deci na reci Bistrici u Goraždevcu služio je iguman Manastira Visoki Dečani otac sava sa sveštenstvom. u Besedi kojoj je prisustvovalo oko stotinak vernika on je upozorio da nam danas najveća opasnost preti od prodaje srpske zemlje i apelovao na žitelje goraždevca da to ne čine već da istraju na ovim prostorima.
Parastosu u Goraždevcu je prisustvovao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. On je položivši venac na sponenik NATO žrtvama i deci stradaloj na Bistrici podsetio na stradanja srba u ovom kraju i poručio da država srbija to nikada neće zaboraviti.
Cveće na spomen obeležju u Goraždevcu su položili i predsednik Srpske lisete Goran Rakić, direktor Kancelarije za pitanja zajednica u Vladi Kosova Ivan Tomić, načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević i novoizabrani poslanici. Trinaestog avgusta 2003 godine pucano je na decu koja su se kupala na reci Bistrici u Goraždevcu i tom prilikom je ubijeno dvoje a ranjeno četvoro dece. Istragu za ovaj zločin je pre tri godine zatvorio EULEX bez odgovora na pitanje ko je počinio zločin u Goraždevcu?

Opširnije u video prilogu: