“Tači najavljuje formiranje sveobuhvatnog tima za razgovore sa Srbijom”

Iz kancelarije predsednika, Hašima Tačija, najavili su da će na sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem razmeniti ideje o postizanju konačnog sporazuma između dve zemlje.

Predsednik Tači najavio je osnivanje sveobuhvatnog kosovskog tima. U ovom timu, kako navode iz predsedništva Kosova,  biće i predstavnici skupštine i vlade, prenosi KTV.

Iz kancelarije predsednika Kosova, Hašima Tačija, potvrdili su njegovo učešće na sastanku u četvrtak, u Briselu, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Politički savetnik predsednika Tačija, Ardian Arifaj, rekao je da će se na drugom sastanku na nivou predsednika razmotriti ideje za novu fazu dijaloga i njegovo zaključivanje sa konačnim dogovorom.

Kako navodi Arifaj, Predsednik je najavio formiranje sveobuhvatnog kosovskog tima za novu fazu dijaloga sa Srbijom, bez davanja više detalja o sastavu tima za dijalog.

Kancelarija predsednika Tačija zahteva najbrže konstituisanje institucija – skupštine i vlade.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, potvrdio je učešće na sledećem sastanku. U ponedeljak je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost, Federika Mogerini, najavila održavanje sastanka Tači-Vučić, kako bi se ubrzao proces dijaloga između dve zemlje.