Završen pretres u Goraždevcu, hapšenje u Belom Polju

police
Ilustracija (Foto: Radio Goraždevac)

Kako saznaje radio Goraždevac od izvora u povratmničkom selu Belo Polje, priveden je sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Momčilo Dašić. Policija je nakon što je izvršila pretres u Opštini Peć upala i u kuću Momčila Dašića, sekretara Crvenog krsta u Peći.

U Goraždevcu je završen pretres koji je izvela regionalna policija iz Peći uz pomoć naoružanih pripadnika Rosu.  Pretresene su kancelarije opštine Peć koja radi po sistemu Republike Srbije. Akcija je izvedena večeras između devet i deset sati. Prema rečima očevidaca pripadnici Rosu su upali u obližnje lokale zahtevajući od mliadih koji su pratili košarkašku utakmicu Italija-Srbija, da im kažu “ko je ovde glavni”, pokazujući na vrata opštine. Zavladalo je opšte uznemirenje među grupom mladih a na centru u Goraždevcu se brzo okupila manja grupa ljudi.

Predsednik Privremenog organa opštine Peć po srpskom i odbornik u lokalnom parlamentu po kosovskom sistemu Miloš Dimitrijević, nakon pretresa je izašao sa policijom i kratko rekao da će sutra morati da ode da da izjavu u stanici u 9 časova. Po njegovim rečima Policija je slikala nekoliko dokumenata a detalje istrage će saznati sutra.