Peć: pretresi, zaplena oružija i hapšenja

U cilju povećanja sigurnosti, Policija Kosova je tokom januara, zaplenila značajan broj oružja i municije raznih kalibara i tipova, a protiv odgovornih osoba preduzete su sve mere koje su predviđene zakonom, saopštila je regionalna policija iz Peći.

Sektor istrage u Peći je uz podršku drugih policijskih jedinica u blizini policijske stanice u Peći, otkrio i delovao u pet slučajeva krivičnog dela “Neovlašćeno vlasništvo, kontrola i posedovanja oružja”.

Policajci na kontrolnom punktu na putu Peć-Dečani su zaustavili automobile marke “Mercedes”. Prilikom kontrole dva lica, koja su se nalazila u vozilu, pronađen je pištolj marke “TT”, jugoslovenske proizvodnje, sa punjačem i dva rezervna kertridža. Osumnjičeni je uhapšen a oružje je oduzeto.

Dana 09.01.2018. Policija je preko operativnih izvora dobila informaciju da je osumnjičeni imao vatreno oružje koje je držao u svom domu. Pripadnici odeljenja za istragu u Peći, podržani od strane drugih jedinica policije, nakon što je pretpretresni sudija dostavio nalog, upali su u dom osumnjičenog u selu Nepole i tom prilikom zaplenili automatsko oružje AK / 47, sa punjačem i 10 kalibra 7,62 Ks 39 mm. Osumnjičeni nakon iskaza sa nalogom tužioca sproveden u redovni postupak.

Isto tako, sektor istrage je po nalogu Osnovnog suda u Peći izvršio pretres i upad u kuću osumnjičenog i prilikom izvršenja naloga, pronašao i konfiskovao vatreno oružje “Pištolj Ekol Firat”. Osumnjičeni je uhapšen i oružje je zaplenjeno.

Dana 15.01.2018, oko 12:55 časova policijska patrola koja je bila nedaleko od autobuske stanice u Peći, primetila je ljude koji su se tukli. Policajci su intervenisali, sprečili ozbiljnije-tragične posledice i uhapsila oba lica koja su kod sebe imala vatreno oružije. Njima je Osnovni sud u Peći odredio pritvor u trajanju od 30 dana.

Takođe, 18. januara 2018. godine, od 07:00 sati, istražni sektor, uz podršku drugih jedinica policijske stanice u Peći, izvršio je nalog Osnovnog suda u Peći da izvrši pretres u kući osumnjičenog. Policija je prilikom izvršenja naloga došla u kuću osumnjičenog i pronašla vatreno oružje A K-47 sa punjačem, dva kertridža, bajonet i dvije ručne bombe. Osumnjičeni je uhapšen i oružje je zaplijenjeno, nakon što je ispitan sa nalogom tužilaštva pušten je u redovnu procedure, navodi se u saopštenju koje je dostavljeno Radio Goraždevcu