Božović: Pojedinci da se uzdrže od komentara o Oliveru

Oliver Ivanović je mesecima pred ubistvo obaveštavao sve institucije, predstavnike međunarodne zajednice i ambasadore o bezbednosnoj situaciji i izražavao zabrinutost za svoje saradnike. Zato sada mogu javno da kažem da za njegovu smrt svi oni snose odgovornost, izjavila je u intervjuu za “Vreme”, Ivanovićeva saradnica, Ksenija Božović. Istovremeno, dodala je – stvarno bih apelovala na pojedince, i na Kosovu i u Beogradu, da se uzdrže od komentara, jer odlično znaju šta je Oliver Ivanović mislio o njima i molim ih da njegovo ubistvo i tragediju ne koriste za politički marketing.

“Mi smo već drugog ili trećeg dana od Oliverove smrti videli kako teče istraga, kako se mediji ponašaju, čuli smo kako se oglašavaju ljudi sa kojima Oliver nije hteo da priča, a kamoli da sarađuje, a sada oni pričaju o njegovom ubistvu,” rekla je Božović za Vreme, preneli su Fonet N1.

Od kako je došla Srpska neistomišljenici ne mogu više ni za isti sto

Kazala je da je među kosovskim Srbima uvek bilo različitih opcija, neslaganja, ali “od kako je došla Srpska lista stvorena je situacija da neistomišljenici ne mogu više ni da sednu za isti sto i razgovaraju”.

“Od kako je došla Srpska lista stvoreno je ogromno nejedinstvo,” navela je Božović i dodala da bi Ivanović, kada je odlazio kao odbornik na sednice, doživljavao da odbornici Srpske liste neće da mu kažu ni dobar dan.

Šta radi EULEX?

Veoma je tužno, smatra Božović, i to što, ocenila je, ćuti međunarodna zajednica.

“Nigde nisam videla da se neko oglasio. Šta radi EULEX? Kad je trebalo hapsiti Olivera Ivanovića i kad mu je suđeno bili su vrlo efikasni. Gde su sada? Zašto ćute?” – upitala je Božović.