Đurić u intrvju radio Bravu dao odgovor na sva pitanja radio Goraždevca

Ej Radoše, dobro veče! – započeo je intervju direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić,  koji je trajao nešto više od minut za Radio Bravo iz Osojana, koji je nakon našeg pisanja 24.01.2018. godine uključio predajnik i počeo da emituje muziku.

Panika koja je nastala nakon našeg pisanja, da Radio Bravo ne emituje program zapravo je strah da se ne otkrije da radio Bravo nema problema sa preživljavanjem, već da, i pored toga što je godinama signal ugašen dobijao ogromna sredstva, koja su objavljena na sajtu Vlade Kosova.

Direktor Kancelarije za KIM Marko Djurić je u jednoipominutnom intervjuu za Radio Bravo, koji je nakon svih ovih nasih vesti ukljucio predajnik, rekao da je radno mesto, koje je obecao predsedenik Vucic, dogovoreno sa Ministastvom za zajednice i povratak a Bravo je uz saopstenje koje je kasnije objavio poslao i svoju dokumentaciju, pa je stvar postala jasna i dokumentovana.

Radio Bravo dobio je dvadeset hiljada evra u 2016. godini samo od Ministarstva za zajednice i povratak a u 2015 nešto manje od deset, objavljeno je prošle godine na sajtu Vlade Kosva u listi subvencionisanih NVO.

Radio Bravo je po srpskom sistemu registrovan kao BRAVO PROEXPO na ime Radoš Repanović, na isto lice kao osnivac se u kosovskom sistemu vodi NVO PROEXPO u Osojanu.

Dok je prema prilozenoj licenci za emitovanje na Kosovu Radio Bravo regstrovan kao multietnicka NVO Agrofokus, koju predstavlja Vesna Malikovic, inace sluzbenik u Opstinskoj kancelariji za zajednice po sistemu Republike Kosovo.

Prema prilozenom dokumentu, koji je bio objavljen na sajtu Vlade Kosova a u medjuvremenu sklonjen, od Ministarstva za zajednice i povratak u 2016. godini Proexpo je dobio 9.970 evra a Agrofokus 9.925 ukupno 19.895 evra i to samo od jedne institucije ili organa. Podaci za 2017. godinu još nisu objavljeni.

Ovolika suma za neemitovanje programa i nije baš mala da bi jedna lokalna stanica u Osojanu jedva preživljavala, kako su naveli u prvom saopštenju, čak je trostruko veća od onog sa cime raspolaze Radio Goraždevac.

Ocigledno je nekima bitnije da se novac namenjen za informisanje zlouotrebljava i koristi za ne-informisanje a može i za povremeni rad, jednom u dve godine, što je na kraju još veći problem od onog na koji smo ukazivali.

Još jednom napominjemo da Radio Goraždevac nema ništa protiv politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer kao medij ima zadatak da objektivno informiše i ostvaruje javni interes, zbog toga je  naš zadatak i da ukažemo na one koji se kriju iza te politike, zarad ličnog profita a na štetu javnog informisanja u Metohiji i na kraju samih građana. Sa ciljem da sve bude transparentno nastavljamo i dalje da istražujemo.

Darko Dimitrijević, glavni i odgovorni urednik.