Opljačkane porodice iz Osojana-ne znamo kako da nastavimo dalje [VIDEO]

Četiri pljačke dogodile su se predhodne večeri u selu Osojane, ukraden je auto,  obijene su dve prodavnice a iz lokalne kafane RIM ukradeno je sve od  tehnike i audio video opreme. Policija je izvršila uviđaj i pokrenula istragu.

Obijena je prodavnica Vuka Đurića i ukradeno pokućstvo sa kazanom za pečenje rakije iz doma Ljubisava Popovića.

U Centru Osojana obijen je lokalni restoran Radomira Repanovića, u kome su povratnici iz osojana provodili i dobre i loše dane. Iz kafane je pokradena sva bela tehnika i uređaji koji su bili vredni, odnet je i novac iz kase, kaže Stanomirka Repanović.

„Ne znam kako ćemo dalje ja neznam kako da krenem i kako da pokrenem. Meni je oko tri hiljade evra vrednosti odneseno odavde, meni trena toliko da ja okrenem. Ja prvo sutra ne znam gde ću kako ću i gde da počnem da radim. Ne znam, ne vidim ništa dalje ovde“ izjavila je za Radio Goraždevac Stanomirka Repanović

Milisavu Dašiću je ukraden automobil marke wolksvagen, ovaj automobil je bio nužno prevozno sredstvo kojim smo se sližili ja i moja porodica kaže Milisav koji je inače nastavnik bez posla.

„Oko 5:15 časova  ustao sam da založim šporet, sa terase sam video da je auto nestao.  Odmah sam otišao kod jednog noćnog čuvara u opštini da vidim da nije video nešto. Pozvali smo Policiju i obna je došla oko 6 sati. Znači, kad ti dođu pred kućom da ukradu, šta onda da očekuješ“?-pita se Dašić. „

„Ja mislim da bi Vlada Srbije, konkretno  Kancelarija za Kosovo i Metohiju trebala da pomogne ovom narodu koji je oštećen. Mislim da bi ipak bilo red, jer ipak mi živimo ovde i borimo se kako se borimo, da bi se zadržali na ovim prostorima“, rekao je Dašić u izjavi za Radio Goraždevac.

Žitelji Osojana posle najnovije serije pljački strahuju za svoju bezbednost.

Najnovije pljačke osudio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.