Zaplenjena marihuana, uhapšena tri lica: Krijumčarili drogu sa KiM-a

Petnaest kilograma marihuane zaplenjeno je u saradnji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Bezbednosno-informativne agencije. Uhapšena su tri lica za koje se sumnja da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe u dužem vremenskom periodu krijumčarili drogu sa Kosova i Metohije ka zemljama Evropske unije.

Uhapšeni su E.S. (’69) iz Rajinaca, R.S. (’80) i B.B. (’83), obojica iz Valjeva zbog sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštio je MUP Srbije.

Prilikom hapšenja osumnjičenih, policija je u vozilu kojim je upravljao osumnjičeni B.B. pronašla i zaplenila 15 kilograma marihuane, dok je prilikom pretresa više lokacija na području opština Vranje i Valjevo pronašla novac i pištolj.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, dodaju iz MUP-a, uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Podsetimo, tokom nedelje pripadnici MUP-a su u Beloj Crkvi u tovarnom vozilu u kojem su se nalazili Podujevčani – pronašli gotovo četiri kilograma marihuane.