Prilužje: Dejan Stanković predao vozilo Centru za socijalni rad

Centru za socijalni rad u Prilužju danas je uručeno terensko vozilo “Dacia duster”, donacija preduzeća “Stefial”, koje vode naš proslavljeni fudbaler Dejan Stanković i njegov partner Dragan Ruvarac. “Ostanite ovde, čuvajte srpstvo,” poručio je Stanković Prilužjanima. Predaji donacije prisustvovao je i direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić.

Stanković se zahvalio mnogobrojnim građanima, malim fudbalerima i atletičarima koji su ga aplauzom dočekali i kratko rekao da ne voli da priča o svojim humanitarnim aktivnostima, samo da – “hvala Bogu da može”.

“Vama svaka čast na volji, ostanite ovde, čuvajte naše srpstvo i želim vam sve najlepše od srca. Hvala na lepoj dobrodošlici, stvarno mi je čast što sam ovde. Ja se nadam da sam bar malkice doprineo, da ko me vidi, pogleda, da mu dam motiv da ostane ovde. Bio sam ovde pre tri godine, kada je bila promocija filma ‘Enklava’, bilo mi je fenomenalno, bio sam sa decom, kada god budem mogao, sa velikim zadovoljstvom ću doći,” rekao je.

Đurić se zahvalio našem bivšem reprezentativcu, koji se, kako je rekao, toliko puta na viteški način borio za boje Srbije, a sada nastavlja da se takođe na viteški način bori za pomoć i podršku našem narodu tamo gde je najpotrebnije:

“Hvala još jednom Dejanu Stankoviću, a smatram da ovaj primer veoma mnogo znači ovom narodu i da će dodatno doprineti tome da se, nakon posete predsednika Vučića, ovaj talas solidarnosti koji je pokrenut, nastavi da umnožava.”

On je dodao da Stanković, čovek koji je odigrao najviše utakmica u reprezentaciji Srbije, sada igra humanitarnu i plemenitu utakmicu, za pomoć i podršku našem narodu na KiM.

“Došao je ovde na svoju inicijativu, sa željom da pomogne našem narodu, da doprinese porodicama koje ovde žive, Centru za socijalni rad, da lično dođe i svojim prisustvom ohrabri naš narod koji ovde živi u veoma složenim i komplikovanim uslovima i da se odavde celom srpskom narodu na KiM-u pošalje poruka da smo uz njih i da Srbija misli na njih, da ih podržava, i njene državne institucije, ali i ostali ljudi,” rekao je Đurić.

Vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad, Milan Savić, takođe se zahvalio Dejanu Stankoviću i njegovom partneru Draganu Ruvarcu na donaciji, jer su, naveo je, prepoznali potrebu da im je neophodno terensko vozilo:

“Vozilo će biti od velike pomoći, njime ćemo povećati mobilnost naših timova, koji su, zbog ukupne situacije i okruženja u kom se nalazi većina naših korisnika, biti u prilici da 24 sata budu mobilni, dostupni svima koji se nađu u socijalnoj potrebi.”

Ugovor o izgradnji nove kuće porodici Mitrović 

Nakon predaje vozila Centru za socijalni rad, Đurić, Stanković i Ruvarac potpisali su ugovor za izgradnju nove kuće za petočlanu socijalno ugroženu porodicu Mitrović.

Kuća površine 75 kvadratnih metara, vrednosti 2,8 miliona dinara, takođe je donacija firme Stefial, a prema rečima Ivana Mitrovića, koji će sa ženom i troje dece koristiti novu kuću, nova kuća za njega znači – opstanak.

“Svima hvala koji su nam pomogli za kuću, mislim da je kuća u prave ruke otišla. Izgradnja nove kuće za moju porodicu značiće opstanak. Mnogo nam to znači. Hvala svima,” rekao je Mitrović.