Ukradeno vozilo Doma zdravlja u Goraždevcu

Samo tri dana nakon što je u Peći uhapšena veća organizovana kriminalna grupa osumnjičena za krađe i pljačke, u Goraždevcu se desila nova.

Jedino vozilo koje je Dom zdravlja u Goraždevcu imao na raspolaganju ukradeno je tokom protekle večeri. Ovo je bilo sanitetsko vozilo koje je služilo za transport pacijenata do Kosovske Mitrovice ali i obilazak povratničkih sredina i monahinja u Manastiru Pećka Patrijaršija.

Policija Kosova je na licu measta izvršila uviđaj i započela istragu.

Sanitet Doma zdravlja je četvrto vozilo koje je ukradeno u Goraždevcu u poslednjih šest meseci. Pored u poslednje vreme kradena je stoka, pokućstvo alat, motorne testere, kazani za pečenje rakije…

Pre samo tri dana Policija Kosova navela je u saopštenju dostavljenom Radiju Goraždevac da je  uhapsila organizovanu grupu lopova. Prema saznanjima radio Goraždevca ta grupa je pljačkala i u povratničkim sredinama ali i u Goraždevcu.

U kući osumnjičenih su pronađeni i oduzeti materijalni dokazi, stoka i vozila koja su korišćena za činjenje krivičnog dela.

Grupa je pljačkala u nekoliko gradova i sela na Kosovu navodi se u saopštenju policije Kosova dostavljenog radio Goraždevcu. Pet lica je uhapšeno za organizovanje dok je troje uhapšeno zbog otkupa ukradenih stvari navodi se u saopštenju policije.

Četvorici uhapšenih je određen pritvor od mesec dana