Maturanti iz Goraždevca na ekskurziji u Bijeljini

U Bijeljini ove sedmice boravi devetoro maturanata i dvoje profesora iz srednje škole iz Goraždevca, za koje je Gradska uprava grada Bijeljina obezbedila obilazak kulturnih ustanova i turističkih atrakcija, a smeštaj je omogućio Dom učenika u Bijeljini.

“Ovo je zapravo maturska ekskurzija za naših devetoro maturanata i zahvalni smo gradonačelniku Mićiću, Gradskoj upravi Bijeljine i Domu učenika na gostoprimstvu koje im pružaju. Maturanti su prezadovoljni što su dobili priliku da posete Bijeljinu i što su, praktično, dobili ekskurziju na poklon. U Bijeljini ima šta da se vidi, pogotovo ako znamo da u Metohiji nema mnogo slobode kretanja za mlade ljude van srpskih enklava”, istakao je predsednik privremenog organa opštine Peć Miloš Dimitrijević, koji je dopratio maturante u Bijeljinu.

Za maturante je prvog dana organizovan prijem u Gradskoj upravi gdje ih je dočekao šef kabineta gradonačelnika Bijeljine Mile Pejčić.

“Učinićemo sve da našim gostima iz Srbije učinimo prijatnim boravak u Bijeljini. Deci ćemo obezbediti i ulaznice za bazene Banje Dvorovi, a planirana je i poseta Etno-selu „Stanišići“, manastirima, kao i Muzeju Semberije. Nadamo se da će poneti lepe utiske iz našeg grada i da će im ovi dani biti dobar uvod u studentski period”, izrazio je svoje očekivanje Pejčić.

Bijeljina i Peć, odnosno Goraždevac su pobratimljeni od 2012. godine i u ovom periodu realizovan je veliki broj poseta Goraždevačkih đaka ovom gradu u Republici Srpskoj a predstavnici ove opštine su često gosti u Goraždevcu.