Goraždevac: javna debata o budžetu opštine Peć [VIDEO]

U Goraždevcu je odrzana javna debata u vezi planiranja opštinskog budžeta za 2019. godinu, na kojoj je učestvovao i gradonacelnik Peći Gazmend Muhadžeri.

U Domu kulture u Goraždevcu prisustvovalo je oko pedesetak građana koji su izneli svoje ideje u vezi ulaganja kapitalnih investicija opštine Peć. Gradonačelnik Gazmend Muhadžeri izjavio je za Radio Goraždevac da će većina ideja ući u plan investicija za narednu godinu.

“Radićemo i na kanalizaciji i verujem da ćemo za dve tri godine imati dobre rezultate. Za Goraždevac smo razgovarali sa predstavnikom Milošem (Dimitrijević) da asvaltiramo sve ulice koje su ostale neasvaltirane, da će se raditi brana na predinom studencu i videćemo sa inžinjerima iz Hidrodrini (gradski vodovod) u vezi dva zahteva građana da vidimo da li je moguće da se izgrade dva kanala za navodnjavanje zemljišta”, rekao je Muhadžeri.

Predstavnik Srpske liste u Goraždevcu i član Opštinskog odbora za zajednice Miloš Dimitrijević zadovoljan je dosadašnjim investicijama opštine Peć i planiranom realizacijom za narednu godinu.

“Mi gradjani Goraždevca u poslednjem periodu imamo redovno ove sastanke barem jednom godišnje u vezi budžeta opštine Peć. Ja kao predstavnik Srba u opštini Peć, mnogo toga smo uradili i mogu to sa ponosom da kažem kao i ono sto planiramo da uradimo u narednoj godini”, kaže Dimitrijević.

Opština Peć održva desetak javnih debata u vezi planiranja Opštinskog budžeta, od kojih je većina održava van gradske skupštine u selima i naseljima. Poslednje četiri godine debata o planiranju budžeta opštine Peć se redovno održava i u najvećem srpskom selu u Goraždevac.