Novo sanitetsko vozilo od velikog značaja za Dom zdravlja u Goraždevcu

Gost “našeg jutra” Radio Goraždevca bila je direktorka Doma zdravlja u Goraždevcu dr. Stanislava Radović koja je govorila o problemu sa nedostatkom sanitetskog vozila, problema nedostatka lekova i drugim temama. Dr stanislava Radovic je kazala da je veliki značaj to što je kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila potpuno novo sanitetsko vozilo, što će biti od velike koristi svim građanima.

“Imali smo veliki problem pre pet meseci. Jedno vozilo u sudaru Fiat bio je oštećen, totalna steta je tad procenjena. Posle nepunih mesec ipo dana, drugo vozilo je ukradeno Lend Rover, vozilo po tipu Lend Rovera, tako da smo ostali bez ijednog vozila. U tom periodu prelaznom, odmah smo obavestili Kancelariju za KiM, Ministarstvo zdravlja, lokalnu samoupravu o tom problemu i da nam izađu u susret, posto mi sredstava za nabavku novog vozila nismo imali. U međuvremenu, znači dok se taj problem nije rešio, naši vozači su svojim privatnim kolima razvozili pacijente tako po lokalu i ostalo i na našu veliku sreću a i sreću pacijenata nje bilo nekih akutnih situacija da je iziskivalo upotrebu vozila” rekla je Stanislava Radović.
Na pitanje voditelja emisije da li se situacija sa snabdevanjem lekovima poboljšala dr. Radović je odgovorila da je situacija ista već nekoliko godina, da lekova nema.

“Ne, potpuno ista situacija kao u svim zdravstvenim ustanovama na teritoriji Kosova i Metohije, kako i u Kosovskoj Mitrovici tako i kod nas, što južnije to tužnije. A zato što smo mi mala ustanova i oni vec prave problem za one veće ustanove gde je veća količina, tek za nas, da ne pričamo. Mi od Februara 2018.-te smo dobili neku minimalnu količinu a to su više bili neki ampulirani lekovi, znaci za injekcionu upotrebu. Tabletirano skoro ništa da nismo dobili. A unazad dve ipo godine, nista od lekova što ide isto preko Centralne javne nabavke sa Ministarstvom zdravlja, Republičkim fondom zdravstvenog osiguranja, ništa nismo dobili. Tako da se mi snalazimo na neke svoje načine a i to je ograničeno, fond nam je ograničen, ne smemo da nenamenski trošimo sredstva, rekla je Radović.

Direktoka Doma zdravlja u Goraždevcu Stanislava Radović je u emisiji “Naše jutro”, govorila i o drugim temama poput zdravstvene nege, uslovima rada i funkcionisanju ove zdravstvene institucije.