Protestanti u Goraždevcu na kratko blokirali put.

U Goraždevcu i treći dan zaredom meštani ovog sela i ostalih sela u kojima žive Albanci protestvovali su ipsred firme sviss zbog dopremljanja opasnih hemikalija u dvorištu pogona fabrike u vlasništvu ove firme.
Danasnji protest je počeo u raspravi sa policijom. Zahtevano je od okupljenijh da se protesti ne organizuju na glavnom putu, vec ispred fabrike. Predstavnik srpske liste za Opštinu Peć Miloš Dimitrijević osudio je ovakvo sprovodjenje odlaganja otpada u fabrici na teritoriji Goraždevca i zatražio od nadležnih da se otpad ukloni.
“Za svaku osudu je ono što se radi ovom narodu koji je opstao ovde, ne smao nama iz Goraždevca nego i ljudima iz Počešća, Milovanca Vragovca i Babića. Mi svi zajedno danas ovde protestujemo, negodujemo zbog činjenice što su nam dostavili iz kombinata kožije obuće iz Peći, a locirali otrove koji su opasni za zdravlje i za našu decu ovde u Goraždevcu. Zbog toga smo se okupili ovde da ukažemo protest da nam to ukolne i da ne čine neke stvari koje ne bi trebale da budu opasnost za našu decu i samih nas” poručio je Dimitrijević.
Predstavnici Goraždevca, Počesća, Vragovca i ostalih sela su danas bili u stanici Policije u Peći, u Istražnom odeljenju gde su pokazali da se otpad koji je skladišten u ovoj fabrici, po papirima treba biti skladišten na drugoj lokaciji.
“Mi smo rekli da u rešenju koje on ima je jedan broj a ge se istovara je sasvim drugi broj parcele. Tako da smo mi dali izjavu i pokrenuli slučaj, slučaj je odmah istog momenta otvoren, ljudi koji su bili iz Policije su odmah otišli kod javnog tužioca da uvide da li tu ima mogućnosti za dalji proices. Mi, jedino što smo tražili je da nama ukažu šta se ovde dešava, svi smo mi u zabludi, mi ne zanamo šta se dešava, rešenje je pod jednim brojem istovar po drugim brojem, kad mi tražimo u katastru pojavljuje se blokada da nema uopšte te parcele, da nema vlasnika. Mi nismo u mogućnosti da ispitamo ovaj slučaj te smo zamolili njih iz Policije da oni to urade umesto nas, dali su nam garanicije da će to da ispitaju i da vide ukoliko postoji neka manipulacija ili bilo šta u vezi toga oni će da pozovu na odgovornost te ljude koji su to uraduili”, rekao je Nenad Bukumirić,
Za sutra je zakazan novi protest. Sa današnjeg skupa rečeno je ukoliko se problem ubrzo ne reši da će protesti biti radikalizovani do konačnog rešenja i razmeštanja otpada sa trenutne lokacije.