Deca sa KiM u poseti Gradskoj kući u Bijeljini

U okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ u Bijeljini od 16. do 23. juna boravi 44 djece iz kosovsko-metohijskih opština Goraždevac, Klina i Gračanica.
Ovo je osma godina za redom da deca iz ovih opština organizovano posećuju Bijeljinu i druže se sa vršnjacima, a Gradonačelnik Mićo Mićić danas je za njih organizovao prijem i podelio im poklone.

Goraždevac je naša bratska opština, sa kojom smo Povelju o bratimljenju potpisali pre šest godina i sa kojima veoma dobro sarađujemo. Sva deca su smeštena u našim porodicama, a interesovanje domaćina da ugoste decu sa Kosova i Metohije bilo je veoma veliko, tako da ni ove godine nije bio problem da im obezbedimo smeštaj. Hvala svima koji su primili decu i upoznali ih sa znamenitostima našeg Grada – poručio je gradonačelnik Mićić i pozvao decu iz Bijeljine i njihove goste da neguju prijateljstvo i u narednim godinama.

Miloš Dimitrijević, predsednik opštine Peć sa sedištem u Goraždevcu, je istakao da je Bijeljina još jednom pokazala svoju otvorenost i gostoprimstvo za decu sa Kosova i Metohije.

Posebno mi je drago što su deca iz Goražedvca baš ovde u Bijeljini, jer smo mi gradovi pobratimi. Gostoprimstvo semberskih porodica našoj deci mnogo znači, a deca koja dolaze više puta u Bijeljinu prihvaćena su kao članovi porodica. Ovih sedam dana slobode veoma su bitni u njihovom detinjstvu koje nije nimalo bezbrižno. Zato se u ime njihovih roditelja i u svoje ime zahvaljujem na svemu što ste im pružili – naglasio je Dimitrijević.
Za boravak dece iz Metohije i njihove domaćine organizovan je program u okviru kog su bile posete ustanovama kulture, dan u Eko-kampu “Jezera”, kao i druženja uz sladoled i kolače, osveženje na bazenima Banje Dvorovi za koje su bile obezbeđene besplatne ulaznice.