Dimitrijević: Opština Peć nije htela da postavlja spomen ploču bez odobrenja roditelja, razumemo njihov bol

Predsednik privremenog organa opštine Peć u Goraždevcu Miloš Dimitrijević, potvrdio je u jutarnjem programu “Naše Jutro”, koji se emituje na Radio Goraždevcu i RTV Kim, da se zbog neslaganja porodica ubijenih dečaka, odustalo od spomen ploče na obali Pećke Bistrice.

“Ovo što se desilo poslednjih dana, ja sam bio u Bijeljini,  ideja je potekla od kancelarije za Kosovo i Metohiju. Mi smo obavestili sveštenika i on je otišao kod porodica a ja sam razgovarao sa Vladikom Teodosijem u Osojanu, što je sa njegove strane naišlo na odobrenje.  U nedelju uveče sam otišao sa članom privremenog organa Rankom Zdravkovićem kod roditelja dece sa ovim predlogom, gde roditelji nisu prighvatili tu ideju. Razumemo njihov bol i nismo hteli da tablu postavimo mimo njihove volje”, kaže Dimitrijević.

On je rekao da ne zna šta su porodice razgovarale sa lokalnim sveštenikom.

“Sta je sveštenik rekao njima ne znam, ja znam šta su nama rekli i mi to poštujemo. Ono što piše po fejsbuk stranicama da smo hteli na lukav način postavimo ploču nije istina, mada i to mogu da razumem,  niti smo želeli da to uradimo bez njihovog pristanka, jer nemamo prava na to” rekao je Dimitrijević.

“Srbine na ovom mestu stradanja i bola priseti se naše dece Pantelije Dakića i Ivana Jovović! Dok god teče Bistrica, pamti njihove osmehe i mržnju koja ih je odnela  13.avgusta 2003. godine! Srpski narod Panteliji Dakiću i Ivanu Jovoviću 13.avgusta 2019.godine“, je tekst koji je trebalo da bude ispisan na spomen ploči.