Odigrana predstava “Uspavana lepotica” u Goraždevcu.

Predstava “Uspavana lepotica” nakon Donje Gušterice prikazana je danas i u Goraždevcu. Glumci Narodnog pozoriišta Priština, uspeli su da nasmeju i pošalju poučnu poruku deci iz Goraždevca. Кako se postaje princeza? Na koji način svaka kuća u kojoj vladaju ljubav i sloga može da postane dvorac? Da li sreću treba tražiti u materijalnom bogatstvu ili u svom srcu?

” Najviše mi se svidelo kako su se princ i princeza sprijateljili”, kaže Julijana iz Goraždevca.

“Najviše mi se svidelo to što je predstava bila smešna i puna šale”, rekao je nakon predstave Branko.

“Meni se najviše svidelo kada su se princ i princeza zaljubili”, kaže Nađa.

“Princeza se postaje tako što si dobar i uz puno ljubavi”, rekla je nakon predstave Neda.

Glumica Jasmina Stojković kaže za Radio Goraždevac da dečiji repertoar veoma dragocen za Narodno pozorište iz Prištine.

“Za nas glumce je posebno zadovoljstvo i zahvalni smo upravi, a izgleda i deca na KiM, što smo počeli sa repertoarom i prigodnim predstavama za decu. Smatram da je veoma dragocen taj deo repertoarski našeg pozorišta. Evo, ovo je druga pozorišna predstava za decu koju smo napravili , posle novogodišnje predstave “Dve novogodišnje jelke”, tako i ova upsvana lepotica. Igramo je za decu na celom Kosovu i Metohiji i hvala Bogu pa imamo kome da je igramo, i ima naše dece, i nadamo se da će ih još biti pa ćemo mi praviti još predstava za decu”, kaže Jasmina Stojković.
Predstavu je, prema sopstvenom tekstu, režirala članica Prištinskog pozorišta Radmila Кnežević. Ona kaže da je značajno da pozorište dolazi u sredine kao što je Goraždevac.

“Mi svi znamo da možemo negde da ih odvedemo da oni nešto gledaju, ali ako ih stalno vodimo negde da oni nešto dožive onda će oni naučiti da treba negde da odu da bi nešto doživeli u životu. Ali ako vi dovodite pozorište kod njih i ako dovodite razne kulturne sadržaje i ostalo onda će deca shvatiti da u stvari i tu gde žive može da im bude lepo i da ne moraju da idu na neko drugo mesto da bi nešto doživeli”, izjavila je Radmila Knežević.

Knežević kaže da je u planu još jedna dečija predstava sa kojom će doći u Goraždevac. Ona kaže da je počela sa radom i škola glume Narodnog pozorišta iz Prištine.

“Planiramo da sa tom školom obiđemo i ostale enklave i ostala mesta gde ima naših ljudi i da nekako približimo deci Kosova i Metohije tu Pozorišnu umetnost”, kaže ona za Radio Goraždevac.

Predstava “Uspavana lepotica”, Narodnog pozorišta iz Prištine rađena je u saradnji sa Domom kulture u Gračanici.

Video prilog