Princ Filip Karađorđević čestitao slavu igumanu Savi i Dečanskoj bratiji

Čestitke povodom slave Manastira Visoki Dečani, igumanu Savi i bratiji ovog manastira uputio je princ Filip i princeza Danica Karađorđević.

“Danas proslavljamo Svetog Kralja Stefana Dečanskog. Večnog čuvara i zaštitnika Kosova i Metohije. Svim svečarima želimo srećnu Krsnu Slavu, posebno Igumanu Savi i svoj Dečanskoj bratiji. Sa radošću smo primli vest da se danas u Visokim Dečanima, zadužbini Svetog Kralja, okupilo više hiljada vernika iz svih srpskih zemalja. Neka Sveti Kralj svojim molitvama čuva naš narod i naše svetinje na Kosovu i Metohiji, a čuvaćemo ih i mi, po ugledu na naše slavne pretke koji su nam ostavili neprocenjivo duhovno i kulturno nasleđe. Radujem se, što ću sa svojom porodicom u bliskoj budućnosti biti u prilici da posetim Visoke Dečane, po ugledu na svog pradedu Kralja Aleksandra I koji je posetio ovaj Manastir zajedno sa Kraljicom Marijom u avgustu 1924. godine” napisao je princ Filip Karađorđević na svom fejzbuk profilu.

Kasnije večeras stigao je odgovor od Igumana Manastira Visoki Dečani Save.

“Hvala dragim našim Princu Filipu, princezi Danici i malom Princu Stefanu. Sa radošću ih očekujemo u Dečanskoj lavri”, napisao je iguman Sava.