U Goraždevcu obeležena školska slava Sveti Sava [Video]

Učenici i nastavnici u Goraždevcu obeležili su školsku slavu Svetog Savu. Svetosavskom himnom i kraćim kulturno-umetničkim programom obeležena je školska slava Sv. Sava u Goraždevcu.

Sečenju slavskog kolača i kulturno-umetničkom programu, pored nastavnika, dece i roditelja, prisustvovale su monahinje iz manastira Pećka Patrijaršija sa igumanijom Hritinom, monasi iz Visokih Dečana, predstavnici privremenog organa opštine Peć, kao i predstavnici KFOR-a.

Svetosavsku priredbu u Goraždevcu svojim stihovima je upriličila Irina Černjavski Šantrić slikar i pesnik iz Peći.

“Svi mi koji smo rođeni pod ovim nebom i dugo godina živeli, na žalost sad nismo vaši sugrađani ali zemljaci jesmo još uvek. To ima jednu izuzetnu emotivnu satisfakciju i naboj. Kao što sam rekla, svakim korakom kad krenem ovamo ja imam neko posebno uzbuđenje kao kad se reka vraća svom izvorištu”, izjavila je Černjavski Šantrić za Radio Goraždevac.

Na kraju priredbe monahinje iz Pećke Patrijarsije i dečanski monasi omilovali su Goraždevačku decu bombonama i slatkišima, dok su prosvetni radnici za starije goste organizovali ručak na kome su pevale stradne zvezde Slobodan Rakić i Aleksa Radenković.