Članovi Privremenog organa za Istok i radnici Centra za socijalni rad posetili najugroženije [Video]

Članovi privremenog organa za opštinu Istok i radnici Međuopštinskog centra za socijalni rad iz Kosovske Mitrovice posetili su danas najugroženije porodice u opštini Istok i uručili humanitarne pakete.

Pre nego što su obišli najugroženije, predsednik Privremenog organa za Istok Mališa Đurić i direktor Međuopštinskog centra za socijalni rad Dejan Đinović održali su sastanak u Osojanu.

Nakon sastanka posete su započeli u porodicama u kojima ima dece. Najugroženiji povratnici su imali priliku da iznesu svoje najveće probleme.

“Nemamo nameštaj, ormane, stolice i krevete. Jer sve ono što smo dobili kada smo se vratili propalo je”, kaže Svetislav Dubic iz Suvog Lukavca.

Ovo su redovne aktivnosti Međuopštinskog centra za socijalni rad usmerenih na zaštiti, očuvanja prava i životnog standarda naših građana izjavio je direktor centra Dejan Đinović.

“Sa predstavnicima Privremenog organa obišli smo neke od najugroženijih porodica koje se nalaze na ivici egzistencije i uručili humanitarne tpakete.

Takođe smo obavili razgovor sa građanima kako bi ih upoznali sa pravima koje mogu ostvariti shodno zakonu o socijalnoj zaštiti kao i programu vladine kancelarije za pomoć najugroženijim građanima na Kosovu i Metohiji”, izjavio je Đinović za Radio Goraždevac.

Direktor Međuopštinskog centra za socijalni rad Dejan Đinović zahvalio se, kako je rekao, državi Srbiji na politici koju vodi, na svakodnevnim ulaganjima i na svakodnevno prisustvo na terenu.

“Predstavnici vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju svakodnevno zajedno sa nama obilaze naše građane na KiM želeći da se lično uvere u njihove problemne i da nađu načina da im pomognu”, rekao je Đinović.

Kako je navedeno u opštini Istok živi više od dvestapedeset srpskih povratničkih porodica, od kojih oko dve stotine koristi razne usluge iz oblasti socijalne zaštite.