Zamenik ministra unutrašnjih poslova Bajram Geci posetio Regionalnu direkciju policije u Peći

Direktor Regionalne direkcije policije, pukovnik Sami Šabanaj, zajedno sa svojim saradnicima razgovarao je danas sa vd. zamenika ministra unutrašnjih poslova Bajramom Gecijem i gradonačelnikom Peći. Gazmendom Muhadžerijem, saopšteno je iz Regionalne policije u Peći.

Tokom sastanka  u kancelariji regionalne direkcije Geci i Muhadžeri su obavešteni o obavezama Regionalne policije Peći i primeni operativnih planova prema odlukama Vlade Kosova, navedeno je u saopštenju.

Na ovom sastanku, pukovnik Šabanaj, je ukazao na dodatnu posvećenost policije u regionu Peći, koja radi u produženom radnom vremenu kako bi sprečili i upravljali pandemiju COVID 19. On obavestio prisutne o podršci koju pruža policija ovog regiona u sprovođenju odluka Vlade Kosova. Tokom ovog sastanka rečeno je da je opšta bezbednosna situacija unutar normalnih parametara.

Sastanku u Regionalnoj direkciji policije prethodio je sastanak sa gradonačelnikom Peći Gazmendom Muhadžerijem od kojeg je detaljnije upoznat sa radom i naporima koji se u ovoj opštini ulažu u borbi i upravljanju situacijom pandemije Covid-19. Tokom sastanka razgovarano je i o efektima poslednjih mera koje je preduzela Vlada Kosova i njene institucije u suočavanju sa ovom pandemijom.

Zamenik ministra Bajram Gecaj rekao je čelnicima opštine Peć da će Vlada i njene institucije ostati što bliže u saradnji i koordinaciji za odvijanje aktivnosti vezanih sa suočavanje sa nastalom situacijom.