Kosovska policija namerava da ukloni srpske zastave iz Goraždevca

Da postoji ideja da se iz Goraždevca uklone srpske zastave predsedniku privremenog organa u Goraždevcu Milošu Dimitrijeviću preneo komandir policijske stanice u Peći Nue Nikola. Dimitrijević tvrdi da je već dva puta povodom ovog prblema išao na razgovor u stanicu policije, kada mu je sugerisano da on skine zastavu. Dimitrijević kaže da je ovaj problem prijavljen OEBS-u, kancelariji Evropske unije i ostalim predstavnicima međunarodne zajednice.

“Vidimo da je međunardona zajednica reagovala OEBS je razgovarao samnom danas. Šta će dalje da se preduzme i kako će dalje da se odnose ja ne znam ali znam da ja zastavu da skidam neću”, kaže Dimitrijević

Na mnogim mestima na Kosovu postavljene su zastave Albanije, neretko i ostalih država. Dimitrijević se pita kako je moguće da samo jedna smeta organima policije i to u srpskoj sredini.

“Mi kao Srbi treba da imamo svoju zastavu i obeležja na ovim prostorima. Nama ne smeta ni jedna zastava drugih država koje su postavljenje širom Kosova i Metohije i samom gradu Peći”, kaže Dimitrijević.

Regionalni portparol Policije Kosova za Peć Fadilj Gaši u kratkoj telefonskoj izjavi za Radio Goraždevac je rekao da o tome nema informacije i uputio nas na komandira policijske stanice u Peći, Nue Nikolu, koji i pored brojnih pokušaja da stupimo u kontakt nije odgovarao na naše pozive i poruke.