Mališa Đurić: Vakcinacijom protiv koronavirusa pokazujete odgovornost prema sebi

Malisa Djuric (Foto: Radio Goraždevac)

Predsednik Privremenog organa za opštinu Istok sa sedištem u Osojanu izjavio je za Radio Goraždevac da vakcinacijom protiv koronavirusa pokazujete odgovornost prema sebi.

“Privremeni organ opštine Istok sa sedištem u Osojanu, u okviru Sistema socijalne zaštite Republike Srbije, preduzima mere na realizaciji suzbijanja pandemije izazvane virusom COVID-19. Da bismo pobedili virus i stvorili uslove dostojne čoveka kao pre pojave pandemije, ovom prilikom pozivam sve povratnike, a pre svega one iz najugroženijih socijalnih grupa da donesu odluku da se vakcinišu.Vakcinacijom pokazuju odgovornost prema sebi, svojim bližnjima svojoj državi”, rekao je Đurić u izjavi za Radio Goraždevac.

Đurić je rekao da je vakcinu primio među prvima i da nije imao nikakve posledice. On je izjavio da je do sada u istoku vakcinisano oko stotinu građana.

“Do ovog momenta vakcinisano je oko 100 povratnika, gde sam i ja jedan među njima. Moje zdrastveno stanje nakon primanja prve vakcine, kao i druge, je stabilno a lično sam se interesovao i dobio informaciju iz Doma zdravlja Istok, da su i sva druga lica zdrastveno stabilno. Bliži uslovi o postopku vakcinacije povratnici dobijaju od nadležnih u Domu zdravlja Istok u Osojanu”, kaže predsednik Privremenog organa za Istok Mališa Đurić.

On je naglasio da se nada da će povratnici pokazati odgovornost u situaciji koja im omogućava da se na najlakši način vakcinišu.

“Postupak vakcinacije ide redovno što pokazuje i današnji odlazak grupe u Kuršumliju, na drugu dozu vakcine. Čvrstog sam uverenja da će povratnici, kao i do sada pokazati svoju odgovornost jer i na ovaj način pokazuju da veruju svom rukovodstvu na čelu Republike Srbije”, rekao je Mališa Đurić u izjavi za Radio Goraždevac.