Dve osobe izgubile bitku sa koronom u Goraždevcu

Covid 19, ilustracija

U poslednja dva meseca došlo je do povećanja broja obolelih od korona virusa u srpskim sredinama u regionu Peći a dva lica je preminulo od posledica infekcije, kaže doktorka u Domu zdravlja u Goraždevcu, dr Stanislava Radović.

„U srpskim sredina posle jednog zatišja od skoro tri meseca doslo je do pogoršanja, do pojave prvih obolelih. Konkretno u Goraždevcu, smo imali dva verifikovana, potvrđena slučaja kovida. Oni su nažalost i preminuli. Jedan i zbog nekih drugih pridruženih bolesti, pa je to samo doprinelo njegovom kraju. Znači zahuktava se situacija, nemamo sumnjivih, ali čim su se oni pojavili, bili su u kontaktu sa nekim očekujemo loš rezultat“, kaže doktorka Stanislava Radović.

Ona ističe da proces vakcinacije do sada nije išao baš najbolje, ali da se kod građana probudila svest, pa među zainteresovanima imamo sve više mladih.

„Dovoljan broj sigurno nije, kao da se malo svest razbudila, tako da se javlja čak i mladja populacija. Imamo za ovaj krug, za prvu dozu vakcinacije oko dvadeset petoro, imamo i dosta njih koji se javljaju za treću dozu, znači shvatili su jako ozbiljno. Do sada u dva kruga ih je ukupno bilo osamnaestoro“, kaže za Radio Goraždevac doktorka Stanislava Radović.