Kurti i Osmani pozvali na rasvetljavanje dvostrukog ubistva u Peći

police
Ilustracija (Foto: Radio Goraždevac)

Izvor: RTV Kim

Premijer Kosova Aljbin Kurti i predsednica Vjosa Osmani pozvali su nadležne organe da što pre rasvetle slučaj dvostrukog ubistva dvojice funkcionera Demokratske partije Kosova u Peći Astrita Ademaja i Bljeranda Kardijaja. Iz kosovske policije navode da je istraga u toku.  

Premijer Kosova Aljbin Kurti izrazio je saučešće porodicama žrtava i pozvao agencije za sprovođenje zakona da rasvetle slučaj što je pre moguće.

“Prema zvaničnoj potvrdi kosovske policije, na mestu događaja ubijena su dva državljanina naše zemlje, kandidat za gradonačelnika Peći A.A. i bivši kandidat za gradonačelnika Dečana B.K, obojica iz redova Demokratske partije Kosova. Najiskrenije saučešće porodicama žrtava, prijateljima i saradnicima iz Demokratske partije Kosova. U ovim teškim trenucima delimo njihovu bol zbog ovog tragičnog gubitka”, napisao je Kurti na Fejsbuku.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani takođe je zatražila od nadležnih organa za sprovođenje zakona da intenzivno rade na rasvetljavanju ubistava.

„Bila sam tužna kada sam primila vest o tragičnom događaju u Peći, u kojem su život izgubili kandidat DPK za gradonačelnika Peći i bivši kandidat za gradonačelnika Dečana. Iskreno saučešće porodicama poginulih i DPK -u! Povređenima želim brz oporavak!”, navela je Osmanijeva, preneo je RTK 2.

DPK: Šokirani smo ubistvom naših funkcionera

Demokratska partija Kosova oglasila se povodom ubistva dvojice fukncionera ova partije.

“Demokratska partija Kosova šokirana je tragičnom vešću o dvostrukom ubistvu u Peći. Ubijeni su naš kandidat za gradonačelnika u ovom gradu Astrit Ademaj i Bljerand Kadrijaj, bivši kandidat za gradonačelnika Dečana 2017. godine. Izražavamo najdublje saučešće njihovim porodicama. U ovim teškim trenucima suosećamo s njihovom boli i molimo se da nađu snage da se suoče s velikim gubitkom”, navodi se u objavi Demokratske partije Kosova na Fejsbuku.

KP: Istraga u toku 

Iz kosovske policije potvrdili su da je sinoć oko 20:20 sati došlo do pucnjave u blizini Ekonomske škole u Peći i da su tom prilikom ranjene tri osobe, od kojih su dve preminule.

“Državni tužilac je sproveo istragu. Dodatne informacije biće pružene nakon sprovedene istrage”, navodi se u objavi kosovske policije.