Vlada Srbije: Osnivaju se domovi zdravlja u Zubinom Potoku i Zvečanu

Dom zdravlja Zvečan (Foto: Tv Most)

Vlada Republike Srbije odlučila je na današnjoj sednici da donese odluku o osnivanju domova zdravlja u Zubinom Potoku i u Zvečanu.

Odluka o osnivanju domova zdravlja doneta je na osnovu Zakona o zdravstvenoj zaštiti, kojim je propisano da, na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, nad zdravstenim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, Vlada ima sva prava i obaveze osnivača u skladu sa zakonom, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Iako je Vlada Srbije danas odlučila da se osnuju domovi zdravlja u Zubinom Potoku i Zvečanu, Domovi zdravlja u ovim opštinama na Severu Kosova postoje i rade već godinama unazad.

Na ovom sastanku članovi vlade su ujedno doneli Odluku o obrazovanju Nacionalnog komiteta za sprovođenje Konvencije za zaštitu kulturnih dobara u slučaju oružanih sukoba, na period od pet godina.

U radu Komiteta, po pozivu predsednika, mogu da učestvuju predstavnici nadležnih ministarstava, kao i istaknuti stručnjaci iz oblasti koja je predmet razmatranja, precizirali su iz Vlade Srbije.