Trojica Srba povređena kod Brnjaka, dvoje u KBC KM

U popodnevnim satima dovežena su dva sugrađanina sa teškim telesnim povredama lica i tela koja su nanešena verovatno udarcima nogu, potvrdio je direktor KBC Kosovska Mitrovica dr Zlatan Elek.

Vest je ažurirana

14:45 – Direktor KBC KM: Doveženi sa teškim telesnim povredama lica i tela

Povređeni su trenutno na odeljenju Hirurgije na dalje lečenje, sprovedena je preliminarna dijagnostika.

Elek kaže da su oni trenutno u stabilnom stanju i da se njihovo stanje prati.

Do večernjih sati će biti završena i kompletna dijagnostika, pregled svih lekara i specijalista koji su pozvani na konslultacije, nakon čega će biti poznato i njihovo tačno stanje“.

Pored fizičkih povreda, Elek ocenjuje da su povređeni doživeli i težak psihički stres, koji je, kako kaže, teško i izlečiv.

S obzirom na to da je dalji trasport pacijenata iz KBC Kosovska Mitrovica otežan, zbog situacije na Jarinju i Brnjaku, Elek kaže da bi trebalo da njih dvoje mogu da budu  zbrinuti u ovoj ustanovi.

U bolnici će, dodaje, ostati, dok ne budu potpuno stabilni i izlečeni.

14:30 – Dragiša Vlašković: Tukli su nas ničim izazavani, nit’ smo bili u blokadi, išli smo da zaradimo neki dinar

Dvoje doveženih muškaraca iz Zubinog Potoka nalazi se ne odeljenju hirurgije. Jedan od povređenih Dragiša Vlašković potvrdio je nezvaničnu informaciju koju je prethodno dobio i naš portal o tome se njih trojica nisu nalazili u grupi Srba koji protestuju.

U razgovoru sa medijima nakon što je smešten u mitrovičkoj bolnici kazao je da je pretrpeo više povreda, te da nije ničim izazvao napad Kosovskih policajaca koji se dogodio danas pre podne u selu Kopiloviće. Ovo selo se nalazi na uzvišenju od magistralnog puta.

„Bogami nisam dobro, bole me noge, leđa, zubi, jezik, krv išla na usta, nisam baš dobro“, kazao je. „Ničim izazvano, niti smo mi išli na blokade, išli smo da zaradimo neki dinar, ne radiš nigde“.

Ispričao je šta se dogodilo:

„Pošli smo iz Veljeg Brega u Gornje Varage. Stigli smo do Kopilovića. Oni su bili tu sa borbenim vozilima i mi smo videli njih na oko 50 metara i krenuli da se vratimo kući pošto prolaz nema gore za to selo. Kad’ oni nas pojure, počeše da viču i ja podigoh ruke ovako gore, oni me uvatiše. Dvojica na asfalt me baciše i kad su me to bacili, dvojica su me udarila ovde čizmom. Izgubio sam vazduh, jedno dva minuta. Gotovo, rekoh i onda kažu meni – ustani, i ja ustanem, šta da radiš. Tu su nas držali jedno pola sata na sred asfalta. Posle su izdvojili njih (dvojicu) malo više, mene su tu bili zbog nekog džipa što je došao, pa je pobegao. Jurili tada, ali ih nisu uhvatili i onda su mene posle maltretirali da priznam ko je. Ja nisam video ko je tu, iz čista mira su nas bili, psovali mi majku i oca, rekli mi, ubićemo te, zaklaćemo te, ja sam samo ćutao i tres’o sam se ovako“, kazao je Dragiša Vlašković.

Vidna mu je povreda usne duplje, rasečen mu je jezik, i klate mu se prednji zubi.

13:37 – Srpski izvori tvrde da su pretučena trojica mladića na barikadama kod Brnjaka, policija se još uvek ne oglašava.

Upravo su kola hitne pomoći na prijemno odeljenje KBC Kosovska Mitrovica dovezla dvojicu od trojice muškaraca iz Zubinog Potoka – Z.T., J.T. i D.V.

Kako oni tvrde, pripadnici specijalne jedinice su ih fizički napali danas.

„Tukli su nas čizmama, kolenima, po leđima, svim i svačim“, kratko je kazao jedan od povređenih pri ulasku u bolnicu. Oni su se držali za rebra i grudni koš.

Trenutno su na prijemnom odeljenju gde se vrši dijagnostika i zbrinjavanje, dok je treći povređeni, sa lakšim povredama zbrinut u Domu zdravlja u Zubinom Potoku.

Očekuje se da se medijima obrati i direktor KBC Zlatan Elek, koji nam je prethodno potvrdio da su tri mladića iz Zubinog Potoka bila na putu za KBC.

U međuvremenu, prema nekim nezvaničnim informacijama, povređeni nisu bili u grupi okupljenih Srba koji blokiraju put.