KM: Na vozila sa srpskim tablicama postavljene preteće poruke

Poruke na automobilima po Kosovskoj Mitrovici (Foto Dejan Nedeljković)

Jutros su na automobilima sa srpskim registarskim oznakama parkiranim na ulicama Kosovske Mitrovice osvanule preteće poruke, potvrdio je za RTV Kim Dejan Nedeljković. Vozači koji još uvek nisu skinuli saobraćajne oznake izdate u gradovima Srbije su na šoferšajbnama zatekli poruke koje liče na probne RKS tablice, ali na kojima crvenim slovima piše “A za ove tablice j….. vam mamice”.

Poruke su postavljene po automobilima parkiranim širom grada, kaže građanski aktivista i analitičar iz Kosovske Mitrovice Dejan Nedeljković. On ove poruke tumači kao upozorenje građanima da ne uzimaju probne RKS tablice.

“Mahom su postavljene na kolima sa tablicama iz Srbije, iako ista nemaju probne RKS na šoferšajabni. Posle paljenja kancelarijje u Zubinom Potoku i bombe u Zvečanu, ali i navodne korone u Mitrovici, jasno je da probne tablice na severu ne bi bilo dobro da iko uzme – zbog barikada, kampanje itd”, naveo je on.

Nedljković je istakao da su probne tablice za sada uzeli samo građani koji rade u institucijama južno od Ibra i to zbog neophodnosti svakodnevnog putovanja.

“Iz istog razloga nisam hteo da uzmem probne tablice jer sam očekivao ovako nešto”, rekao je on.

Nedeljković smatra čudnim to što određenim krugovima ne smeta što su, kako kaže, predstavnici Srpske liste još uvek u Vladi i Skupštini Kosova, te u kosovskim opštinama, ali im smetaju probne tablice.