Fondacija Divac: Drugi besplatni IT kurs za stanovnike na Kosovu

Ilustracija (Foto: Fondacija Ana i Vlade Divac)

Fondacija Ana i Vlade Divac ponovo nudi besplatne IT kurseve za stanovništvo na Kosovu. Ovoga puta je u pitanju prekvalifikacija polaznika.

Kako je saopšteno, u novom, II ciklusu neprofitne škole IT Bootcamp na Kosovu i Metohiji, moguće je prijaviti se za kurs “Razvoj veb stranica” (PHP + WordPress). Proces prijavljivanja je u toku i traje do 10. oktobra ove godine.

“Nastva će se realizovati onlajn, a polaznici će, pored stručnog teorijskog i praktičnog znanja, imati dodatne pripreme za predstavljanje kompanijama. Kurs je namenjen državljanima Republike Srbije koji imaju trajno prebivalište na teritoriji KiM”, saopšteno je iz Fondacije.

IT Bootcamp je osnovan od strane individualnih donatora iz dijaspore, a izvodi se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. Cilj škole je da pruži besplatno znanje populaciji koja nije imala priliku da se formalno obrazuje u sferi informacionih tehnologija.

Kako se navodi, do sada je preko 450 polaznika ovog kampa dobilo posao ili praksu u IT kompanijama širom Srbije.

“Prvi ciklus besplatnih kurseva na Kosovu se uspešno završio, a priliku za posao i praksu je dobilo 50% od ukupnog broja upisanih”.

Sve o uslovima prijave kao i formular mogu se pronaći na veb sajtu www.itbootcamp.rs