Đoković ne može da igra u Melburnu ako se ne vakciniše

Novak Đoković (Foto: novakdjokovic.com)

Država Viktorija, u kojoj je grad Melburn, donela je mere koje bi mogle da utiču na tenisere na sledećem Australijan openu, pa je samim tim nastup najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića neizvesan jer najbolji teniser današnjice ima rezervisan stav u vezi sa vakcinacijom zbog korona virusa.

Premijer Australije Den Endruz je poručio da će mesta na narednom Australijan openu biti samo za vakcinisane tenisere. Vakcinacija je od prošle nedelje postala obavezna u australijskoj državi Viktorija. Donet je zakon po kome svi zaposleni, a to uključuje i profesionalne sportiste, sve koji na neki način rade na organizaciji i održavanju profesionalnih sportskih događaja i sve članove ekipa brodkastera tih događaja moraju da budu vakcinisani.

Ove vesti nikako ne idu u korist Novaka Đokovića koji mesecima zagovara tvrdnju da vakcinacija treba da bude izbor pojedinca i da niko ne treba prisilno da se vakciniše. Ukoliko uslov za učešće na Australijan openu budu dve primljene doze vakcine, možda tamo nećemo gledati najboljeg tenisera svih vremena.

Osvajač devet turnira u Melburnu mogao bi da propusti turnir na kom treba da juri svoju 21. grend slem titulu i tako postane rekorder u teniskoj istoriji!

„Te titiule te neće zaštititi. Jedina titula koja će te zaštititi je da možeš da kažeš da si primio prvu dozu i da si primio drugu dozu“, poručio je premijer Endruz Novaku Đokoviću.

Pored Đokovića, možda u Melburnu neće biti ni Stefanosa Cicipasa, Britanke Džoane Konte, Andreja Rubljova…

Navodno, rok da učesnici narednog Australijan opena dobiju odobrenje savezne države Viktorija, odnosi se na 15. okotobar za prvu dozu onih tenisera koji do sada nisu vakcinisani i 26. novembar za drugu dozu.