Sirene, kamenice i blokade na severu, situacija se smiruje

Akcija policije u Severnoj Mitrovici (Foto: Radio Kontakt Plus)

Jedinica za ekonomski kriminal pri Kosovskoj policiji u severnom delu Mitrovice sprovela je akciju protiv krijumčarenja. Blokirana je ulica “Knjaza Miloša”, gde su se okupili građani, a letele su kamenice i šok bombe. Akcija KP je bilo u nekoliko regiona na Kosovu. Situacija se, prema izveštajima sa terena, polako smiruje.

Najmanje šest osoba je primljeno u KBC Kosovska Mitrovica, a jedan od povređenih se nalazi u operacionoj sali, saznaje nezvanično Kontakt Plus

Interventna jedinica Kosovske policije je napustila Zvečan. Na putu su primetne čaure od bojeve municije. Građani su počeli da se okupljaju kod krsta u Rudaru.

U Severnoj Mitrovici se građani polako razilaze. I dalje je, kamionima, blokirana raskrsnica na uglu ulica Lole Ribara i Knjaza Miloša.

U Severnoj Mitrovici trenutno je mirno. Građani se polako razilaze. I dalje je blokirana raskrsnica prema Bošnjačkoj mahali. Interventna jedinica Kosovske policije nalazi se i u Zvečanu. Blokiran je put kod “Komove kafane”. Dim se vidi iz pravca pumpe, koja se nalazi u blizini mosta, koji spaja Zvečan i Rudare, javlja Radio Kontakt Plus koji nezvanično saznaje da je u toku okupljanje građana u centru Zubinog Potoka.

Blokiran je i most kod “Dudinog krša” koji spaja Kosovsku Mitrovicu sa magistralnim putem Priština-Raška.

Na raskrsnici u Mitrovici koja vodi prema Bošnjačkoj mahali, raspoređeni su kamioni, usled čega je saobraćaj u prekidu.

Akcije policije se trenutno odvijaju i u Zvečanu potvrđeno je za RTV Kim.