NPP krajem meseca na turneji u Crnoj Gori

Iz predstave Antigona (Foto: arhiva RTV Kim)

Narodno pozorište u Prištini (NPP) će na 17. Međunarodnom festivalu glumaca „Nikšić 2021“ nastupiti sa predstavom „Antigona“, po Sofokleu, a u režiji Nenada Todorovića. „Čitava ideja o turneji po Crnoj Gori već odavno postoji, kao i naša želja da tamo nastupimo“, kazao je za RTV Kim direktor NPP-a Predrag Radonjić.

Glumci Narodnog pozorišta u Prištini će se najpre predstaviti nikšićkoj publici 26. novembra komadom „Antigona“. Ista predstava će potom biti izvedena 27. novembra u Herceg Novom, a dan kasnije i u Kotoru.

„Nadam se da je ovo samo početak naših godišnjih poseta i turneja po Crnoj Gori, te da ćemo time upotpuniti i deo našeg rada koji podrazumeva nastupanje po regionu u sredinama gde ima srpskog naroda“, rekao je Radonjić.

Predstava „Antigona“ je urađena u koprodukciji Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) i Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“. Premijerno je izvedena 8. maja ove godine na sceni u Gračanici.

 Podsetimo, ansambl NPP-a je 2018. godine u Herceg Novom izveo predstave „Razvojni put Bore Šnajdera“ i „Ženidba“.

Pre novembarske turneje u Crnoj Gori, na repertoaru NPP-a su: „Placebo“, 12. novembra u velikoj sali Doma kulture u Čačku, „Ribarske svađe“, 15. novembra u Beogradu na sceni „Aleksandar Popović“ u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“, te „Antigona“ 19. novembra u Zaječaru.