Povratnici protiv Odluke Vlade Srbije o imenovanju predsednika Privremenog organa za Istok

Zgrada Privremenog organa (Foto: Radio Goraždevac)

Gotovo svi punoletni stanovnici Osojanske doline potpisali su dokument podrške u kome se traži da Vlada Srbije imenuje Bojana Ostojića iz Osojana na mesto predsednika Privremenog organa za Istok.

Međutim, taj zahtev stanovnika Osojana nije ispoštovan, jer je Vlada Srbije 03. novembra imenovala Kostu Beloševića iz Crkoleza na tu funkciju, koji u poslednjih nekoliko godina živi u Kosovskoj Mitrovici.

Radio Goraždevac došao je do dokumenta na kome se nalazi preko 200 potpisa stanovnika Osojana i ostalih povratničkih sela u kome se podrška daje Bojanu Ostojiću, diplomiranom pravniku koji do sada nije bio politički aktivan. Taj dokument je poslat Kancelariji za Kosovo i Metohiju ali nikakve reakcije na to nije bilo

„Nakon saznanja da je predsednik Privremenog organa za opštinu Istok, gospodin Mališa Đurić podneo ostavku na to mesto, mi dole potpisani stanovnici Osojana i ostalih mesta u opštini Istok, dajemo punu podršku da se za našeg novog predsednika Privremenog organa izabere Bojan Ostojić iz Osojana“, stoji u tekstu sa potpisima koji je poslat Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Među potpisnicima podrške Bojanu Ostojiću su mnogu ugledni stanovnici osojanske doline.

Kako saznaje Radio Goraždevac u Osojanu i okolnim selima vlada veliko nezadovoljstvo usled najnovijeg imenovanja Koste Beloševića na mesto predsednika Privremenog organa za opštinu Istok a sakupljanje potpisa je samo jedan od načina borbe da se ispoštuju njihovi zahtevi i najavljuju moguću radikalizaciju protesta u sredu.

Peticija povratnika iz Osojana upućena Kancelariji za Kosovo i Metohiju