1.2 C
Pec
18. jan. 2022
spot_img

Kosovska vlada: U Briselu će se 16. novembra razgovarati o nestalima, energetici i slobodi kretanja

Izvor :

Kosovska vlada potvrdila je da će kosovski glavni pregovarač za dijalog Beograda i Prištine, 16. novembra otputovati u Brisel kako bi učestvovao na zakazanom sastanku sa srpskim pregovaračem.

„Zamenik kosovskog premijera i glavni pregovarač kosovske delegacije za dijalog, Besnik Bisljimi (Bislimi) učestvovaće na sastanku zakazanom za 16. novembar u Briselu na nivou glavnih pregovarača“, potvrdio je za prištinske medije portparol kosovske vlade, Perparim Krieziu (Kryeziu).

On je ujedno najavio i teme o kojima će kosovska strana razgovarati u utorak.

„Teme razgovora na bilateralnom sastanku biće pitanje nestalih, energetika i sloboda kretanja“, kazao je Krieziu.

Da će se glavni pregovarači Beograda i Prištine u utorak naći u Briselu, prethodno je najavio portparol EU, Peter Stano.

„Oni će se skupiti u Briselu i nastaviti da razgovaraju o primeni prethodnih sporazuma, otvorenim pitanjima i kako ići dalje“, poručio je juče Stano.

Za razliku od kosovske strane, glavni srpski pregovarač za dijalog sa Prištinom, Petar Petković, u više navrata isticao je da će se na narednom sastanku u Briselu, na stolu naći samo jedno pitanje – formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO).

Bisljimi i Petković poslednji put su se u Briselu sastali krajem septembra, kada su postigli dogovor o deeskalaciji situacije na severu Kosova, nastale nakon tenzija na prelazima Jarinje i Brnjak, zbog odluke kosovske vlade da primeni mere reciprociteta za srpske tablice.

Slične vesti

4,347FanovaLajkuj
352PretplatniciPretplatite se

vesti