2.2 C
Pec
17. jan. 2022
spot_img

U Zubinom Potoku održano takmičenje u šahu

Izvor :
Radio Goraždevac

Počela je šahovska liga Kosova i Metohije. Do sada je registrovano sedam šahovskih klubova. Pobednik ovog turnira stiče parvo da se takmiči u ligi centralne Srbije, rekao je Momčilo Adžić, sekretar šahovskog saveza Kosova I Metohije.

“Ovo je liga Kosova i Metohije, učestvuje sedam kluba iz svih šahovskih sredina sa Kosova i Metohije, Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić, Štrpce, Gračanica i Goraždevac. Igra se sedam kola, derbi sistem. Pobednk stiše parvo igranja u ligi centralne srbije za 2022 godinu”, kaže Momčilo Adžić.

 Predstavnik ove lige kaže da će pobednici dobiti neke skromne ali veoma značajne nagrade.

“Biće obezbeđeni pehari i diplome za pobednike, pokušaćemo da održimo još turnira kako bi omasovili šahovski sport na Kosovu”, dodaje Adžić.

Već dve godine postoji ova liga, Momčilo se nada da će šah početi više da se igra, kao i da će ekipe iz ostalih sredina početi aktivno da igraju šah, registruju se i postanu deo ovog saveza.

“Ovo je druga godina kako se održava liga, ove godine imamo još jednu ekipu koja se registrovala u APR-u, to je šahovska ekipa Goraždevac i nadamo se da će i ove druge sredine šahovske  uspeti da nam se priključe kako bi to bilo masovno”, završava Adžić.

Slične vesti

4,347FanovaLajkuj
352PretplatniciPretplatite se

vesti