Izložba slika “Moj mali svet” Dejana Pavićevića u galeriji “Akvarijus”

(Foto: Radio Mitrovica sever)

Izložba slika „Moj mali svet“ mitrovačkog multimedijalnog umetnika Dejana Pavićevića biće otvorena u galeriji Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici u sredu 29. decembra 2021. godine u 19:30. Izložba je prodajnog karaktera a postavka će biti izložena u galeriji do 10. januara. Nakon otvaranja izložbe predviđen je muzički program.

Dejan Pavićević rođen je i živi u Kosovskoj Mitrovici. Profesor je engleskog jezika i književnosti i radi kao nastavnik u Osnovnoj školi „Branko Radičević“. Frontmen je i autor tekstova, muzike kao i aranžmana u bendu „Omnibusi“ sa kojima je snimio tri albuma i nastupao, između ostalog, i na novosadskom muzičkom festivalu „Egzit“, kao i u više emisija na RTS-u. Imao je nastupe i u Holandiji kao član poznate svetske organizacije „Misicians Without Borders“.


Jedna od strasti još od detinjstva mu je slikanje. Autor je za sada jedinog animiranog spota na prostoru Kosova i Metohije, za svoju autorsku pesmu „Novi dan“ koju izvodi sa grupom „Omnibusi“. Naslikao je više desetina slika u raznim tehnikama. U stvaranju ga inspirišu momenti iz svakodnevnog života. Godine 2016. je kao koordinator projekta „Rocinciliation Through Art“ održao multietničko predavanje i radionicu studentima umetnosti Univerziteta u Prištini. Rezultat projekta je bilo platno koje su oslikavali svi učesnici. Na istu temu je radio i sa studentima muzike koji su na kraju snimili zajedničku pesmu „Let`s sing together“ za koju je autor teksta, muzike i aranžmana.