„Miholjski zbor“ dodelio paketiće mališanima sa KiM

Dodela paketića (Foto: Miholjski zbor)

Članovi organizacije „Miholjski Zbor“ podelili su ovog vikenda paketiće mališanima sa Kosova i Metohije u sklopu akcije pod sloganom „1.000 paketića za 1.000 osmeha“.

Predstavnici organizacije sa sedištem u Crnoj Gori došli su ovog vikenda na KiM kako bi uručili mališanima paketiće i kako bi im, kaže za KoSSev član ovog Zbora, Miroslav Živković, makar malo ulepšali predstojeće praznike.

Njih su dočekali članovi odbora ove organizacije iz Gračanice, nakon čega su zajedno obišli sela Banje, Suvo Grlo i Crkolež.

Tokom drugog dana posete obišli su škole i vrtiće u Vitini, Gnjilanu, Sušici, Kmetovcu, Partešu, Koretištu, Šilovu i Kuscu.

Tamo su ih dočekala nasmejana lica dece kojoj su podelili paketiće, kazao je Živković.

U sklopu akcije „1.000 paketića za 1.000 osmeha“, na Kosovu je podeljeno oko 600 paketića, dok je ostalih 400 dodeljeno deci u Crnoj Gori.

Kako bi realizovali akciju, članovi Miholjskog zbora prikupljali su sredstva mesec i po dana, a zaključno sa 25. decembrom i završili akciju.

Miholjski zbor je humanitarna organizacija koja potiče sa teritorije Crne Gore, tačnije iz Tivta, dok je pre godinu dana oformila svoj ogranak i u Gračanici.

Članovi ove organizacije već dugi niz godina sprovode akcije pružanja pomoći na Kosovu i Metohiji.

Ujedno, u organizaciji „Miholjskog zbora“, ovog leta je 40 dece iz socijalno ugroženih porodica sa područja opštine Gračanica boravilo u Budvi.