Osnovan Savez inženjera i tehničara Kosova i Metohije

Foto: sitv.org.rs

Savez inženjera i tehničara Kosova i Metohije zvanično je danas registrovan u Agenciji za privredne registre (APR).

Prethodno je, odnosno 11. januara, održana Osnivačka skupština Saveza inženjera i tehničara Kosova i Metohije u Štrpcu, gde su tom prilikom izabrani organi Saveza, a za predsednika je imenovan dr Bojan Stojčetović.

“Udruženje Savez inženjera i tehničara Kosova i Metohije (SITKIM) je dobrovoljna, nevladina, nedobitna, stručno-naučna organizacija inženjera i tehničara različitih struka, zasnovana na slobodi udruživanja i otvorena za saradnju sa drugim naučno-stručnim, privrednim i ostalim organizacijama i institucijama, na bazi međusobnog uvažavanja, uzajamnog poštovanja i samostalnosti u radu, organizovana radi ostvarivanja i unapređenja zajedničkih i opštih interesa i ciljeva, koji nisu zabranjeni Ustavom ili Zakonom, a u oblasti nauke, istraživanja, izdavaštva i drugim sferama života i rada“, navodi se u saopštenju.

Savez će u narednom periodu početi sa realizacijom aktivnosti od kojih se mogu izdvojiti stručne konferencije, konsalting i pomoć pri razvoju projekata za lokalne samouprave i udruženja, najavljuju iz ovog Saveza i pozivaju sve zainteresovane da im se priključe.