Hidrodrini: Nadležni organi rade na otkrivanju istine o trovanju vode u Dečanima

Regionalna kompanija „Hidrodrini” (Foto: Preuzeto sa zvanične FB stranice KRU Hidrodrini)

Nakon što je tužilaštvo podiglo optužnicu protiv dva službenika Regionalnog vodovoda i kanalizaciju „Hidrodrini“, ovo preduzeće se oglasilo saopštenjem.

RKV „Hidrodrini“ je reagovala nakon što je kako saopštila da je iz medija saznala da je Osnovno tužilaštvo u Peći podiglo optužnicu protiv dva službenika ovog preduzeća, odnosno direktora tehničkog odeljenja i hemičara kompanije, zbog sumnji u slučaju Dečani, prošle godine.

RKV „Hidrodrini“ kaže da je od prvog momenta pojave ovog problema, 11. jula prošle godine, pored hitnog delovanja na preduzimanju odgovarajućih stručnih mera, podsticao sve relevantne aktere, organe za sprovođenje zakona da rade na otkrivanju istine.

U ovom kontekstu, RKV „Hidrodrini“ navodi da je sarađivala sa organima gonjenja, pa čak i javnim pozivom na razjašnjenje slučaja.

„Čak i u današnjem primeru, po navodima Tužilaštva, RKV „Hidrodrini“ se zalaže za transparentnost sa svim istražnim organima i javnošću dok se ne razjasni istinitost uzroka predmetnog slučaja. Danas podignute optužnice, do pravosnažne presude nadležnog suda, ostaju samo optužbe. Stoga, ovom prilikom, molimo medije, javnost i sve uključene aktere, za korektnost i razumevanje, duboko uvereni da je to jedini način da pomognemo istini. Takođe, postavke i izjave iz politike, po tom pitanju, mislimo da nisu u službi rasvetljavanja samog slučaja“, zaključuje se u reagovanju RKV „Hidrodrini“.