Odbor za pomoć KiM: I ove godine deca sa KiM u Republici Srpskoj

Jubilarni deseti projekat Odbora za pomoć KiM “Spojimo decu Кosova i Metohije i Republike Srpske” zaključen je danas, saopštio je predsednik Odbora Milorad Arlov.

Prema rečima Arlova, projekat je prihvatilo 13 gradova i opština Republike Srpske: Prijedor, Banja Luka, Gradiška, Čelinac, Prnjavor, Doboj, Brod, Šamac, Pelagićevo, Bijeljina, Sokolac, Istočno Novo Sarajevo i Trebinje.

Od 25. juna do 2. jula porodice iz ovih gradova i opština ugostiće oko 500 dece sa prostora KiM, uzrasta od 10 do 15 godina, u pratnji od oko 45 prosvetnih radnika: Leposavića, Кosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Zvečana, Velike Hoče, Orahovca, Vitine, Gračanice, Lipljana, Goraždevca, Srbice, Parteša, Pasjana, Novog Brda i Кosovske Кamenice.

Među njima biće i 25 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju u pratnji svojih roditelja iz Udruženja “Podrži me” iz Кosovske Mitrovice, koje će ugostiti Odbor za pomoć KiM.

Arlov dodaje da su u goste pozvali i oko 30 srpske dece iz Gline sa Banije u Hrvatskoj.

Projekat “Spojimo decu Кosova i Metohije i Republike Srpske” sprovodi se od 2012. godine i u okviru njega oko 5.000 srpske dece i 500 prosvetnih radnika do sada je obišlo gradove i opštine Republike Srpske.