Održana sednica opštinskog veća za bezbednost zajednica u Peći

Sastanak opštinskog saveta za bezbednost u opštini Peć

Opštinsko veće za bezbednost zajednice opštine Peć, danas je održalo prvi sastanak u novom sastavu za ovu godinu. Otvaranje sastanka je otvorio koordinator Opštinskog veća za bezbednost zajednice, ujedno i zamenik gradonačelnika Peći, Fatmir Aslani.

Gradonačelnik Peći i predsedavajući veća Gazmend Muhadžeri je, predstavljajući trenutno stanje opštine Peć, rekao da je opština u fazi realizacije mnogih projekata, ali da nesumnjivo povećanje cena utiče na realizaciju ovih projekata.

Komandir policijske stanice Peć, Nue Nikola, je izveštavajući o bezbednosnoj situaciji u našoj opštini, rekao da je bezbednosna situacija u opštini Peć mirna i da je Kosovska policija sve vreme u pripravnosti da obezbedi red i mir za građane.

Naser Gega, direktor obrazovanja u opštini Peć, rekao je da tok nastave teče po planu i da je tehničko stanje škola na pravom nivou.

U međuvremenu, Petrit Loci, direktor Uprave za zdravstvo u opštini Peć, rekao je da je sada centar za vakcinaciju premešten u svoj objekat u gradskoj hitnoj pomoći, a da se sada pripremamo za početak faze redovne vakcinacije dece. Loci je takođe istakao da je snabdevanje lekovima sa esencijalne liste u našoj opštini zadovoljavajuće.

Dok je Labinot Dezdari izvestio o postavljanju i nadzoru kamera koje se nalaze u opštini Peć.

Na sastanku su bila i pitanja i preporuke članova Opštinskog veća za bezbednost zajednice.