27.4 C
Pec
5. jul 2022

Petković čestitao Uskrs vernicima koji slave po gregorijanskom kalendaru

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković, uputio je čestitku povodom Uskršnjih praznika, beogradskom nadbiskupu i mitropolitu, Stanislavu Hočevaru i vernicima rimokatoličke veroispovesti.

“Vama, sveštenstvu i svim vernicima rimokatoličke veroispovesti, posebno katolicima na Kosovu i Metohiji, čestitam najveći hrišćanski praznik Uskrs.

Dan Hristovog vaskrsenja je Praznik koji nam donosi vekovnu nadu i radost i koji nas neprestano inspiriše na dobra i plemenita dela. Svojim stradanjenjem na krstu, Hristos je spasio ljudski rod i otvorio nam mogućnost za duboko poimanje istine novog rađanja, sa kojom uvek i iznova vaskrsavaju naša vera, ljubav i snaga.

Univerzalne, svevremenske civilizacijske vrednosti koje simbolizuje Uskrs, u svoj svojoj veličini i značenju, utkane su u međunacionalni sklad i suživot ljudi različitih vera i nacija u Republici Srbiji. Ti i takvi odnosi najbolji su odgovor na savremene izazove sa kojima se danas suočava vasceli svet i izvor su naše snage u borbi za bolju i sigurniju budućnost svih naših građana.

Neka predstojeći Praznik unese mir, sreću i blagostanje u domove vernika i neka osnaži našu veru u suštinske duhovne vrednosti zajedništva, uzajamnog poverenja i razumevanja.

Vama lično Vaša Preuzvišenosti želim radost i blagoslov u svakom Vašem delovanju, a pre svega dobro zdravlje i duhovni mir”.

Neka je Srećan i blagosloven Uskrs!

NAJNOVIJE

Više