U Gračanici Auto skup za malog Vukana

Auto skup u Gračanici (Foto: Kim)

Automobilisti sa centralnog Kosova, Kosovskog Pomoravlja, centralne Srbije i Bosne i Hercegovine okupili su se u Gračanici na prvom Auto skupu. Ovaj događaj ima humanitarni karakter, a novac koji se prikupi biće uplaćen za lečenje malog Vukana, bebu iz Vranja koja boluje od SMA.

Na parkingu ispred nekadašnjeg Voćara izloženi su brojni automobili, kako sportski, tako i limuzine. Svi automobili su označeni porukom “Parkiraj za Vukana”.

U Gračanici Auto skup za malog Vukana (Foto: Kim)

Ljubitelji četvorotočkaša došli su ovde i iz drugih krajeva, pojedini čak iz Bosne i Hercegovine.

Cilj ovog okupljanja je druženje, razmena mišljenja oko automobilizma i ali i nova saznanja o motorima.

Organizator okupljanja je Omladinski savet Gračanice. “Omladinski savet stalno ima neke humanitarne aktivnosti, međutim, i mnogi biznisi su nam izašli u susret dali su hranu i druge usluge. Opština Gračanica i Policija su nam takođe izašli u susret da ovo protekne što bolje. Svrha ovog skupa je da svi koji ovde dođu i izlože svoje automobile da doniraju u kutiju za dobrovoljne priloge, a pored toga će se pričati o automobilima, svako pokazuje svoje motore i na kraju ćemo okrenuti jedan krug kroz našu Gračanicu i ostala sela”, kaže organizator Dušan Borisavljević.

Na auto skup je došao i poznati jutjuber Nemanja Lazarević koji vodi stranicu Auto analiza. Kazao je da ovaj skup zajedno sa prijateljima u Gračanici pokušava da organizuje već dve godine. “Ja sam inače rodom sa Kosova i drago mi je i čast mi je što sam danas ovde i što sam došao da na neki način podržim ovo i super je što se ovo dešava na Kosovu i Metohiji prvi put posle verovatno jedno 25 godina. Ovakvi skupovi su generalno česti u Srbiji ali na Kosovu se nisu održavali i vidimo danas da je došlo baš dosta ljudi. Vreme nam je malo pokvarilo ali su se ljudi ipak odazvali i došli su”, kazao je Lazarević.

U Gračanici Auto skup za malog Vukana (Foto: Kim)

Međutim, uprkos hladnom i nestabilnom vremenu, Auto skupu u Gračanici prisustvuje veliki broj ljudi. Na platou je praktično organizovana i dnevna žurka a za muziku su zadužena dva lokalna di-džeja. Postavljena je i kutija u kojoj pristigli gosti ubacuju novac za Vukanovo lečenje.

Podsetimo, sedmomesečnom Vukanu Stoiljkoviću iz Vranja je dijagnostikovana Spinalna mišićna atrofija (SMA) a za njegovo lečenje je potrebno 2 miliona evra.