Naredna tri dana dana ročišta u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Sa suđenja (Foto: Kim arhiva)

Posle više od mesec dana pauze, sutra se nastavlja ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića pred kosovskim sudom.

Tokom naredna tri dana biće nastavljeno suđenje optuženima za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića – Marku Rošiću, Nedeljku Spasojeviću, Radetu Basari, Dragiši Markoviću, Žarku Jovanoviću i Silvani Arsović. Planiran je nastavak ispitivanje svedoka tužilaštva.

U proteklom periodu više svedoka koje je pozvao tužilac dalo je iskaze o svojim saznanjima vezanim za ubistvo srpskog političara. Međutim, odbrana optuženih uglavnom ističe da ta svedočenja nisu relevantna jer se zasnivaju “na saznajima svedoka”.

Dosadašnji tok suđenja nije dao konkretne rezultate, a porodica Ivanović smatra se postupak vodi traljavo.

Posle svedočenja Bobana Bogdanovića za KRIK i pokušaja da iskaz da Tužilaštvu Srbije o njegovim saznanjima vezanim za ubistvo Olivera Ivanovića, javnost na Kosovu očekuje da i Tužilaštvo u Prištini pozove Bogdanovića. Još uvek je nepoznatno da li će se to i učiniti.

Bogdanović koji je u intervjuu KRIK-u označio Zvonka Veselinovića kao naručioca Ivanovićevog ubistva, Milana Radoičića kao pomagača i Ljubomira Lainovića kao izvršioca, kazao je da je spreman da o svojim saznanjima govori i pred kosovskim pravosudnim organima.

Prema ranijim najavama, ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića biće nastavljeno sutra, u sredu i četvrtak. Ovu informaciju je za RTV Kim potvrdila i advokatica Silvane Arsović, Jovana Filipović.