Problem pasa lutalica u Goraždevcu

Psi lutalice (Foto: KoSSev)

Psi lutalice već godinama unazad predstavljaju noćnu moru za meštane u ovom selu a i dalje nije pronađeno neko efikasno rešenje.

Kako navode meštani Goraždevca u selu vlada strah da puste decu samu u školu, zbog čega imaju obavezu da ih prate od kuće do škole. Noću je pogotovo teško jer oni koji moraju da prodju ulicom, tada imaju još veću dozu straha. Azil ili neko drugo rešenje i dalje ne postoji, tako da psi još šetaju slobodno ulicama. Na to upozoravaju i stručna javnost i pojedinci, dok odgovora institucija nema.

Ipak, pored toga što se ljudi plaše pasa lutalica, u Goraždevcu nema toliko agresivnih pasa. Vremenom su i navikli na okolinu a ozbiljniji napadi nisu zabeleženi.

Međutim, gradjani tvrde da se sa ovim životinjama nikad ne zna, pa u svakom momentu postoji strah kod ljudi. Svi se nadaju da će do nekog rešenja doći u skorije vreme.

Autor teksta je Ivona Kolašinac, učenica II razreda gimnazije Sveti Sava u Goraždevcu.

“Ova publikacija je izrađena uz pomoć Evropske unije. Sadržaj ove publikacije je isključiva odgovornost BIRN i ni na koji način se ne može smatrati kao stav Evropske unije”.

Pročitajte još:

Kako rešiti problem pasa lutalica?